"Fedőlakk-párbaj"

Hát, igazából nem is lesz ez párbaj, mert az egyik olyan csúfos vereséget szenved a másikkal szemben (majd meglátjátok), hogy nem is érdemli meg, hogy párban említsem a másikkal... (természetesen a posztban leírtak az én véleményem, elképzelhető, hogy másnak másként válik be )




Amint a képen láthatjátok, az egyik alany a Seche Vite Dry Fast Top Coat nevet viseli, a másik pedig a Catrice Quick Dry & High Shine nevet kapta. 
Külön pontokba szedném a tulajdonságaikat, a jobb mindig 1 pontot kap, és fokozatosan hozzáadásra kerül :)

Mennyiség és ár: A Catrice 10 ml-t tartalmaz, és 799-ért vettem, a SV pedig 14 ml, és 1790-be került. A mennyiség és ár arányában a Catrice győzött (C 1: 0 SV)

Gyorsanszáradás: A SV felkenése után pár perccel már nyugodtan mászkálhatok, tapogathatok bármerre, mert ha a fedőlakk megszáradt, akkor az alatta levő réteget már nem éri sérülés, akkorsem, ha még az nem száradt meg teljesen. A Catrice felkenése után elmentünk párom szüleihez (egy jó perces séta) és sikerült náluk lenyúznom... (C 1: 1 SV)

Tartósság: Lényegében, mivel a Catrice-t már igazából akkor le kell mosni, mikor megsérül, ezzel szemben például a Seche Vite-tel napokat kibírnak a körmeim. Az én körmeim, amiket amúgy naponta lakkozok. És Catrice-szel még pattog is... :/ (C 1:2 SV)

Fényesség: Háhh. A Catrice-nél mindig azon aggódtam, hogy nehogy magába szívja a lakk, de tényleg, ne nézzetek hülyének, sokszor nem is látszott, hogy ugyan fedőlakk is van a körmeimen. A Seche Vite meg nagyon szép fényesre szárad. (C 1:3 SV)

Ecset: A Catrice ecsete rövid,vékony és henger alakú, a SV ecsete kicsit hosszabb, kicsit vastagabb átmérőjű, de szintén hengeres, viszont mindkettővel ugyanolyan jól elboldogulok :) (C 2:4 SV)

(Beszerezhetőség [ezért nem jár pont nálam]: A Catrice lakkok nálunk csak Müllerben találhatóak meg, kinn a város szélén, a Seche Vite fedőlakkot viszont Naillandből kellett rendelnem, egyik sem 2 perc, talán a Müller az, ahova könnyebb eljutni, a SV viszont házhoz jön -egy bizonyos összeg után ingyen- , így nem tudom :D Döntse el mindenki. Az én lusta formám jelenleg a házhozszállításért van oda :D)

Aminek nem raktam külön pontot, de számomra eléggé jelentős. Van egy fekete Lora lakkom és... A Catrice fedőlakkja akkor is elkente, ha már 10 perce meg volt száradva a fekete a körmeimen, a SV-tel ilyen problémám nincs, de amúgy a Catrice hajlamos minden lakk színét felvenni, amire rákentem, legyen szó pirosról, zöldről, kékről stb. Úgyhogy ezért legszívesebben levonnék 20at a Catrice-től, hiszen, ha több színnel lakkoztunk, akkor a Catrice bizony még abban is segít, hogy minden körmünk mégtöbb színben "pompázzon"... 

Ami viszont a SV-nél rossz pont, hogy pár lakkom végét összerántja, olyan, mintha 1mm-t a végén nem festettem volna be, és elég csúnya tud lenni, a MaxFactor lakkoknál ez így van, meg még 1-2 más lakkomnál, sajnos... 

Összességében:    
Nagyon örültem, mikor megláttam a Catrice fedőlakkját, úgy gondoltam, hogy nekem teljesen jó lesz, hiszen nincsenek különösebb igényeim és elvárásaim. Csak az alapok. De sajnos annyira, de annyira csalódnom kellett benne, hiszen még a legalapabb dolgokat sem tudja teljesíteni. A Seche Vite is csalódás volt, de ő teljesen pozitív. Tudtam, hogy jó fedőlakkra számíthatok, de hogy ennyire jóra, nem is gondoltam volna. Gyorsan megszárad (párom mániája, hogy ha lakkozok, neki épp akkor kell valami :D, de a fedőlakk felkenése után már nyugodtan lehet szendvicset csinálni, stb, már nincs az a mentségem, hogy "bocsi, most lakkoztam " :D), gyönyörű fényes lesz, és hát tartós... Imádom na :)

Amint láthatjátok amúgy a fenti képen (és bocsi is érte, hogy nincs a teli állapotról kép), de a Catrice elfogyott, pár ml van az alján. Nem, nem a körmeimre kentem, inkább fedőlakk nélkül lakkoztam, amíg nem volt meg a SV, hanem elöntögettem franken lakkokba, erre az egyre tökéletes volt.

És még egyszer megemlíteném, ezek az én véleményeim, lehet, hogy másnak a Catrice tökéletes lesz, de az én kosaramba többet nem kerül be.

4 megjegyzés

  1. én nem nagyon szeretek ár és minőség párhuzamot vonni,egy Catrice lakk sohasem lesz Seche vite és fordítva.
    nekem a seche vite eleinte tetszett,de sajnos vesztett a varázserejéből,felénél besűrűsödik.
    nekem most a favorit a china glaze fedőlakkja :) de szemezek uv fedőlakkokkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volt minőség és ár párhuzam, a minőséget részletekre lebontva elemeztem :)
      Nálam szerintem esélye sem lesz besűrűsödni, ha ilyen mértékben fogy :D

      Törlés
  2. Catrice-t nem próbáltam, Seche-ről kb ugyanaz a véleményem, mint neked. imádom, hogy szupergyorsan szárad, kisgyerekem van, általában akkor lakkozok, ha ő alszik, viszont ahogy felébred rohannom kell, ezt nem tehetném meg, ha arra kellene várnom, hogy a körmöm megszáradjon :D
    viszont az sajnos nálam is jelentkezett már, hogy összerántotta a lakkot. még rá kell jönnöm, hogy hogyan tudom ezt kiküszöbölni, mert ettől eltekintve eddig én is nagyon szeretem (nekem egy kicsivel több hiányzik az üvegből, mint neked)
    amúgy jó kis poszt volt, köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom, hogy egy pici mellett nem a legegyszerűbb lakkozni :D Az 'összerántás' ellen nem tudom, hogy mit lehetne tenni. Esetleg egy átlátszó lakkréteg, és arra a fedőlakk? Örülök, hogy tetszett :)

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.