DIY | Nyomdázott gyűrűk

A mai bejegyzésben, amint láthatjátok is, nem manikűr lesz a végeredmény, mégis lakkokat és nyomdalemezeket fogok használni :)



Amikre szükségünk lesz:
*türelem - sosem árt
*gyűrűalap - ebay-ről rendeltem, általában nem nagy összeg. Van többféle is( pl. ilyen, ilyen és ilyen is. Nekem a középső típus van, elsőre 10 darabosat rendeltem, de az átmérőjét nem tudom. Az utolsó viszont nekem nem tetszik, csak gondoltam megmutatom :D)
*gomb/bármi, amit az alapra ragasztanál
*ragasztó - enélkül nehéz lesz (nekünk kontaktragasztónk van, ne kérdezd, hogy mire jó még, nem tudom. :D)
*lakkok
*díszítő akármik (glitter, flitter, szegecs, kövek, nyomda, szalag, minden csak a képzeletedre van bízva!)

Az első mozzanat nálam mindig az, hogy kicsit áttörlöm a két összeragasztandó felületet, hogy a ragasztó rendesen meg tudjon tapadni. Aztán kicsit beragasztózom a gomb alját és a gyűrűalapot, majd egy picit hagyom őket külön és összenyomom (ez a ragasztó utasítása).

A gombokra, mivel ugye lyukasak, szoktam ragasztani egy vékony műanyag lapocskát (fedőlakkal), ami lezárja a lyukakat, nem folyik oda be a festék és nem is látszik, ha lefestem körömlakkal. Igyekszem mindig olyan színű gombot választani, ami a végeredményhez közeli, tehát nem piros gombra fogok hóesést készíteni :D Persze körbe lehet festeni az egészet, de minek, ha hasonló az alap, úgy nem olyan feltűnő. Vagy célszerű egy áttetsző gombot választani, ha nincs más :)

Lefestem pár réteg lakkal a gombot, éppen, amilyen megtetszik, lehet szivacsos technikát, nimbust, bármit alkalmazni, akár önmagukban is jól mutatnak, de én szeretem őket még egy kicsit feldobni valamivel, és ez jelen pillanatban a nyomda :) Célszerű a lakkra egy réteg fedőlakkot is húzni (ahogy manikűr esetében is), mert ha esetleg nem tetszik a nyomdázott eredmény, könnyebb eltávolítani, anélkül, hogy a színt is felszednénk. Szóval kiválasztottam a megfelelő mintát, és mehet is a nyomda.

Majd hagyom egy picit száradni, rá egy réteg fedőlakk (akármilyen lakk, lehet valami tényleg tartós lakk _ ami nem körömlakk_ is, aminek utána semmi nem árt, de nekem ilyenem nincs sajnos), és már hordható is, bár célszerűbb állni hagyni pár napig :)


És a végén, amint látjátok, nincs más teendőnk, csak készíteni még egy csomó gyűrűt :D És a fedőlakkos megoldásban az a jó, hogy lemosható, ha megunod :)

Kiegészítésként pedig itt látható minden diy gyűrű, amit készítettem tegnap :)



Remélem, tetszett nektek és esetleg még hasznos is volt :)

31 megjegyzés

  1. Az üveges verziót évek óta ki akarom próbálni (anno gombból én is készítettem pl. galaxisosat), de ezzel a nyomdázással most nagyszerű ötletet adtál karácsonyi ajándéknak! Amúgy nagyon szépek lettek :3

    VálaszTörlés
  2. A pegazusossal megvettél kilóra Ciska! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ha még tudnád, hogy unikornis mintám is van! :D

      Törlés
  3. Imádom ezt az ötletet! Szerintem én egy nyakláncot fogok készíteni, mert a gyűrűket nem bírom. Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy mostantól a kedvenc lakkom a nyakamban is hordhatom ^_^ Jaj de jó vagy Ciiska, hogy ezt megcsináltad! :) Ó, és persze szuperek lettek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Igazából szerintem a lakkok díszítőeszközként is remekül funkcionálnak, akármiről van szó! :)

      Törlés
  4. Azta, imádom őket! A virágos a kedvencem. ♥

    VálaszTörlés
  5. Mekkora ötlet. :) Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen szépen sikerült kivitelezned. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Amúgy ha elrontja az ember, akkor újra lehet kezdeni, ez a jó abban, hogy jelen pillanatban csak rendes körömlakkokkal tudok alkotni, mert lemosható :D

      Törlés
  6. Köszi nagyon jó, majd én is kirpóbálom, ha már lesz hozzá minden, remek ötlet :D nagyon ügyes vagy :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincsmit :) Örülök, hogy tetszik és jó alkotást előre is! :)

      Törlés
  7. Ilyenkor sajnálom,hogy fémallergiám van :(.Nagyon ötletes ékszereket csinálsz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Hát ez tényleg sajnálatos :/ De nem csak gyűrűket lehet készíteni ilyen módon, úgyhogy biztosan van valami számodra is hordható hódszer :) Pl. nyakláncként (kis üvegcsébe lakk, azt pedig egy szalagra - gyöngysorra - akármire, ami nem fém, rátenni és kész is a fémmentes ékszer :)

      Törlés
  8. Nagyon szépek! Milyen ötletesek, neki is állok majd én is. :)

    VálaszTörlés
  9. Hasonlót készítettem már én is, igaz, másnak, most nagyon meghoztad hozzá a kedvem! Gyönyörű gyűrűket készítettél! *.*

    VálaszTörlés
  10. Köszi, hasznos volt, biztos hogy kipróbálom, és karácsonyra szülinapra jó ajándék lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, ilyen apróságokkal is nagy örömet lehet szerezni, főleg, mert saját készítés :)

      Törlés
  11. Nagyon szépek lettek, ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szuperek lettek a gyűrűk! Hobbiboltban vettem én is hasonló gyűrűalapokat, csak annyi a különbség, hogy a rögzítésre szolgáló lapocska keretezett, és bele leget fogatni egy üveglencsét. Eddig készítettem már pár szép gyűrűt én is körömlakkozva az üveglencséket, de a csuda tudja miért, a nyomdázás ötlete meg se fordult a fejemben! :)
    Na de majd most! Ó, nagyon köszönöm ezt a mesés ötletet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pont ma ebayen néztem olyan gyűrűalapot,amit mondasz, lehet venni üveglencsével együtt, szettben, legközelebb olyat biztos rendelek,nagyon tetszik :)
      Örülök, hogy tudtam újat mutatni,és hogy tetszenek a gyűrűk ! :)

      Törlés
  13. Wow, micsoda ötlet, nagyon egyediek, ajándéknak sem utolsó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Igen, ajándéknak is szuper ötlet és nem igényel sok alapanyagot, mégis rengeteg lehetőség bújik meg benne :)

      Törlés
  14. Ez szuperjó! Meg szeretném kérdrzni, hogy milyen műanyag lapocskát raksz oda? Kivágod valamiből? Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Hát, én pl. olyan műanyagot használtam, amin az essence körömdíszei vannak (pl. a körömdíszítő csíkjai, a szegecsek, vagy a matricák) :D Nem a legvékonyabb, nyilván lehetne olyat is használni, ami aztán alig látszik ki, de nekem csak ez volt épp kéznél :D

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.