Körömnapló | 1. rész - Diamond Nails Japán Manikűr készlet

*Tesztelésre kapott termék

Nem tudom, mennyire követitek figyelemmel az Instagramon vagy Twitteren közzétett dolgaimat, de az utóbbi időben elég gyakran találkozhattatok panaszos bejegyzésekkel, már ami a körmeim állapotát illeti. Elég sokszor tört le, szakadt be, és ez a hangulat rányomja a bélyegét a lakkozási kedvemre is.



Sajnos az elmúlt hónapokban számtalanszor volt problémám a körmeimmel, hiába kenegettem töretlenül az Eveline8in1-nal, úgy érzem, az jelen pillanatban nem nyújt elég segítséget. Viszont Instagramon láthattátok, hogy jelenleg részt veszek egy trnd tesztelési projektben, így Biovanne szépségkapszulát is szedek, úgyhogy a belső támogatás megvan (persze igyekszem sok folyadékot fogyasztani stb,stb), de szerettem volna, ha kívülről is tudok erősíteni a körmeimen. Így jött képbe a Diamond Nails Japán manikűr készlete. Korábban is sokan javasoltátok már és sokatoknak be is vált a japán manikűr, úgyhogy mostantól egy újabb sorozat veszi kezdetét (a khmmm nem is számolom mennyi másik mellett :D), Körömnapló néven. Úgyhogy köszöntsétek sok szeretettel az első részt :)

A Japán manikűr készlet az alábbiakat tartalmazza:




A lépések pedig a következőek:

1. Először érdemes kicsit átbufferezni a körömfelszínt, ezáltal elősegítve az anyagok könnyebb "beszívódását". Én kihagytam ezt a lépést (ha elvékonyodott körmötök van, azon amúgy is érdemes kihagyni), nem azért, mert elvékonyodott körmeim lennének, hanem én minden héten egyszer óvatosan átmegyek bufferrel (bye bye barázdák) a körmeim felszínén, és nem akartam mégegyszer ennek kitenni a körmeimet, akármilyen óvatos is a művelet.

2. Következő lépésként a műanyag körömbőrfeltolóval, ami szerintem inkább egy kis kanálka, egy kevés anyagot teszek a lilás tégelyből a körmeimre, majd a lilás polírozóval óvatosan a körömfelszínbe dolgozom. 

3. Ezután a második, barackos-rózsaszínes tégely következik, a feladat ugyanaz, mint a lilánál volt.
A végeredmény pedig szép, fényes körmök. :)

4. Utolsó lépésként érdemes a polírozó kendővel is áttörölni a körömfelszínt, majd a bőrfeltolóval eltávolítani a felesleges anyagot a körömágynál, meg a bőrről. (Majd egy esetleges kézmosás sem árt, legalábbis nekem szükséges volt :D)

A reszelőket értelemszerűen akkor kell használni, ha formáznád a körmöd, egyébként nem kötelező.


Pofonegyszerű a készlet használata, egy kevés időt kell az egészre rászánni, és persze olyan helyen csináljátok, ahol nem baj, ha egy picit szétszóródik a paszta, hiszen az egészet, amit a polírozókra teszünk, úgysem tudjuk a körmeinkbe dolgozni. Elsőre csak ajánlani tudom, és ha tényleg be is válik és szuper körmeim lesznek, akkor szerintem én leszek a legboldogabb azok közül, akik használják ezt a készletet :)


Első használat után így néztek ki a körmeim. Semmi egyéb lakk nincs a körmeimen, csak és kizárólag a japán manikűr készletet használva értem el ilyen fényes felületet. Remélhetőleg használni fog, és persze a továbbiakban is be fogok számolni nektek a készlettel kapcsolatos történésekről, a körmeim állapotáról, és az esetleges agyvérzésekről, ha beszakad a körmöm :D

Két-három havonta kell egyébként megismételni a készlet használatát, de az első pár hónapban kicsit sűrűbben fogok utána nyúlni, leginkább 2-3 hetente. 



A használata után 3-4 hétig nem ajánlott se műköröm, se géllakk, körömlakk mehet, de az sem igazán lesz tartós - még annyira sem, mint amennyire az lenne egyébként. Úgyhogy ezt az időt érdemes kivárni, hogy ne kelljen feleslegesen, többször műkörmöshöz járkálni. Eleinte úgy terveztem, hogy anyukám körmein is bevetem majd (neki még nagyobb szüksége van a körömerősítésre sajnos), viszont mivel ő szereti, ha géllakkozom a körmeit, és "pucéran" nem szívesen mutogatja őket, nem hogy 3-4 hétig, még egy napig sem, így ez most kilőve, de majd találok rá alkalmat, hogy rajta is kipróbálhassam.

Nektek mik a tapasztalataitok a japán manikűr készletekkel? :)

10 megjegyzés

  1. Reméljük, lesz eredmény. Most is szépek a körmeid. A nagyon hosszú, minden nap kilakkozott köröm bizony egy idő után törik, pláne ebben a vitaminhiányos, hideg, szeles időben, nagyon kell ápolni, kesztyű, kézkrém nálam is van mindig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, de sajnos hiába szépek, ha pár hetente új formát kapnak, mert épp úgy tartja kedvük, hogy letörnek, beszakadnak :) Én is minden nap kenegetem a kezem, esténként plusz "megerősítést" is kap, általában egy "zsírosabb" krém formájában :) Tudom, hogy milyen az, ha az embernek nem esztétikus a keze (és ezt szóvá is teszik), úgyhogy mindent próbálok bevetni annak érdekében, hogy ilyen többet ne forduljon elő :)

      Törlés
  2. A képen nagyon fényesek lettek a körmeid. (-: Kíváncsi leszek, hogyan válik be! Én a P.Shine-t használom, az nagyon bevált. Hetente 1-2-szer a púdert, kéthetente a teljes kezelést. A lakkot abszolút nem dobja le, talán tartósabb is azóta, mióga használom. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak azt írtam le a géllakkos, lakkozós résznél, amit a webshopban ajánlanak, de egyébként kedd óta ugyanaz a manikűr van rajtam, kb. 95%-os állapotban (hála a mutatóujjamon a köröm felső rétegének, ami úgy döntött, hogy megindul :D), úgyhogy egyelőre én is elég jól cáfolom ezt :D Bár inkább legyen pozitívabb a tapasztalat a webshopban leírtakhoz képest, minthogy leírjam, mennyire tartós utána, aztán másoknak meg 2 nap után lepottyan a manikűr :)
      Nagyon kíváncsi vagyok én is, a körmeim mennyire lesznek hálásak mondjuk fél évi folyamatos használat után, de egyelőre nagyon-nagyon lelkes vagyok :)

      Törlés
    2. Szerintem nem fog csökkenni a lelkesedésed, én azóta szívesen vagyok "pucér" körmökkel is, mert olyan szép fényes. (-:

      Törlés
    3. Kedden használtam egyébként először, befotóztam, majd utána készítettem is a manikűrt, amit ma mostam le. És tényleg valóban nagyon szép fényes a körmöm, mutogattam is páromnak lelkesen :D

      Törlés
  3. Nekem is van egy másik márkától egy japán manikűr szettem, vagyis anyukámmal osztozunk rajta. Most, hogy elköltöztem otthonról úgy döntöttünk, hogy marad otthon nála, neki rettenetesen gyengék a körmei, kell neki ez a plusz táplálás. Viszont nekem is hiányzik, így most, hogy karácsonyra hazamegyek az egyik program (két kajálás között és egy karácsonyi film alatt) az lesz, hogy megcsinálom a körmeim vele. :)
    Remélem, neked is be fog válni, szépek a natúr körmeid is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Egyelőre különösebb hatást még nem véltem felfedezni a szuperfényességen kívül (egy használat után mit is várhatnék? :D), viszont ezek szerint neked (is) bevált, így bizakodó vagyok :)

      Törlés
  4. Szia! Én is beszereznék egy manikűr készletet :) Érdeklődnék, hogy bevált-e és kb. mennyibe kerül egy ilyen? :) Köszi!
    Mindig olyan szép körmeid vannak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Kimondottan ez a készlet a Diamond Nails webshopban kapható (sajnos arról fogalmam sincs, hogy üzletekben elérhető-e). Most pár napig 7120 Ft 8900 helyett, az alábbi linken tudod megtekinteni : http://www.diamondnails.hu/mukorom-kellekek/japan-manikur
      A japán manikűr készlet mellett használok körömerősítő alaplakkot (Eveline 8in1) is, így nem tudom azt mondani, hogy csak a japán manikűrre támaszkodva erősek a körmeim, a kettő együttes hatásának köszönhetően ilyenek, mindenesetre van, akinek bevált önmagában is a japán manikűr készlet. :)

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.