BPS | Pulcsis körömmatrica


Ugyan a water decal matricákkal jóban vagyok, az ilyen típusú, "csak felragasztod a körmeidre és mehetsz" matricákkal még nem volt túl sok jó tapasztalatom, anno egy szintén ázsiai webáruháztól rendeltem egy szettet, de az nem volt ilyen vékony, nem akart rendesen illeszkedni, maga volt a megtestesült macera, meg egy kedves ismerősömtől kaptam egy (avonos vagy oriflame-es) szintén körömmatricát, de az meg inkább széttört, mikor fel akartam húzni az alatta levő rétegről, úgyhogy ennyit a "pozitív" tapasztalatokról... Mivel ezzel a Born Pretty Store matricával láttam már korábban szépséges manikűröket instán, gondoltam, bevállalom...



Én is a hátoldalon található utasításokat követtem nagyrészt, miszerint először mattítsuk le a körmeinket, hogy jobban tudjon tapadni a matrica. Így megszabadítottam négy körmöm a japán manikűr nyújtotta fényességtől egy puhább bufferrel, és az így keletkezett port is letöröltem persze. Ki kell választani a körmeink méretének megfelelő matricákat, majd eltávolítani róla az átlátszó fóliát. A matricát simán csak fel kell szedni az alatta levő fehér rétegről óvatosan, majd a körmeinkre illeszteni, a felesleget levágni, lereszelgetni. Én egyiket sem tettem, behajtottam egy kisebb részt a körmeim alá, hogy ott is tapadjon, remélve, hogy így tovább kitart. A tökéletes illesztés egyébként nem sikerült, de simán vállalható a matrica a néhány bubi ellenére is. Fedőlakk eleinte nem került a matricás körmökre, féltem, hogy esetleg elkeni a színeket, majd győzött a kíváncsiságom, és jelentem, semmi kárt nem tett benne a fedőlakk (Astor Quick Dry). Azért döntöttem mellette egyébként (mármint nem a fedőlakk márka, hanem egyáltalán a fedőlakk használat mellett), mert a köröm alá behajtott részek leváltak maguktól, így biztonságosabbnak ítéltem, ha védem is valamivel. És hiába fényesek valamilyen szinten a matricák, a fedőlakk sokat dob rajtuk, jobban mutatnak fényesen. Egyébként maga a matrica 7 nap tartósságot ígér, a poszt vége felé kiderül, hogy ezt sikerült-e betartania...


A manikűrhöz narancssárga és fekete lakkot használtam fel pluszban, mindegyik körmömön túlzásnak éreztem volna ezt a mintát. Nem tudom hirtelen, van-e a készletemben ennyire erőteljes narancs, de én az OPI Toucan do it if you try-hoz nyúltam egyből, a fekete pedig a Colour Alike fekete (egy rétegben is szuperül fedő, nyomdázásra is tökéletesen alkalmas) lakkja.







Nos, annak a napnak az estéjén, amikor felhelyeztem a matricákat, szülinapi "bulira" mentünk, és szegény matrica még a megerősített védelemmel sem élte túl a készülődést a bal kezem középső ujján. A többin "csak" körömvégi kopást szenvedett el, de ha pár órát sem tud kibírni, akkor 7 nap?! Na mindegy, ha csak egy estére szeretnétek díszes, matricás körmöket, annak bőven megteszi, de 7 napig tartó csodát ne várjatok. Mindenesetre egy estére valóban jól mutat, szóval azért ajánlani tudom. :)

A leszedése semmi kárt nem tesz a köröm felső rétegében, egy minimális ragacsot hagy maga után, de egyébként nagyjából pár darabban le lehet húzni, úgyhogy nem kimondottan macerás az eltávolítása, de ha 1-2 rész mégsem jön le magától, lemosós vattával is eltávolítható :)


Ha tetszett a matrica, akkor az alábbi linken tudjátok megrendelni:


http://www.bornprettystore.com/14pcs-sheet-knitting-nail-wraps-weave-nail-full-stickers-mds1039-p-23259.html


Ti szívesen használtok ilyen matricákat?

10 megjegyzés

  1. Nem, még mindig nem. Stamping decal az igen, ha sok időm van, de ennél többet nem vagyok hajlandó matricázni, bár sokan a nyomdázott körömre is azt hiszik, hogy matrica :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig ez kevésbé macera, mint a stamping decal :D Bár a tartóssága hagy kívánnivalót maga után sajnos, ha kitartana pár napig, azt mondanám, hogy oké, ezzel mindenki csak jól járhat, de így max azoknak jó, akik vagy lusták lakkozni, vagy csak alkalomadtán szoktak :)

      Törlés
  2. Jól néz ki a körmödön ez a matrica, pláne, hogy kreatív módon, nem csak önmagában használtad. Így még számomra is emészthető az ötlet.
    Bevallom, ebben a témában a tiédet leszámítva én még nem láttam esztétikus manikűrt és teljes körömlemezre képtelen voltam bubimentesen rögzíteni a matricákat, így inkább részleteket vágtam ki és azokat pakoltam fel, lakkozott körömre. Jól tartott így is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) A körömre applikálás nem egyszerű, főleg, hogy íves a körmöm, nekem is maradtak bubik, gyűrődések, de szerettem viselni arra a pár órára :D Szép matricás manikat lehet látni egyébként a neten, ha nem láttam volna pl. ezzel a matricával korábban manikűrt, akkor nem is választom bele a csomagba :)

      Törlés
  3. Annyira tetszik ez a mani! :)

    VálaszTörlés
  4. Én nem is bíztam ezeknek a matricáknak a tartósságában, de ezek szerint tényleg nem is szabad. :D
    A felhelyezés viszont nagyon szép, precíz lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Szerencsére óvatosan visszaszedhető, amíg nem ragad le teljesen :D
      Hát igen, aki tartós manikűrre vágyik, annak nem ez lesz a megoldás...

      Törlés
  5. Nekem nagyon tetszik, eddig kétszer próbálkoztam Born Pretty Store-os matricákkal és én mindkétszer meglepődtem mert nekem nagyon tartósak voltak, fura, lehet, hogy van különbség közöttük. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez sajnos nem a tartós kategóriába tartozik :D A water decal-ek nekem is tartósabbak, de ez a sima matrica max. egy estére jó :)

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.