Bourjois | Chair et tendre



Az hiszem, nude lakkból sosem lehet elég, és sosem lehet valami elég tökéletes, mindig és mindig törekszünk arra, hogy olyan nude lakkot találjunk, ami már szinte beleolvad a bőrünk színébe. Legalábbis én ilyen vagyok, ami egykor tökéletesnek tűnt, most már szinte idegen, így újabb és újabb nude lakkok kerülnek a készletembe, mint például a mai. A Bourjois La Laque Chair et tendre nevű szépséges lakkja.

Egy kedves barátnőmmel nemrég kirándultunk egyet, és egy DM-be betérve megláttam őt egyedül árválkodni a Bourjois állványon. Nem is gondolkodtam rajta, mentem a kasszához, volt kedvezményes kuponom is, így szinte ajándék volt, és amúgy is, mert ezzel leptem meg magam előre a névnapomra. Egyébként előtte betértünk egy Douglas-be, szemeztem az Anny lakkokkal, meg az akciós OPI-kkal, de olyan "meh" érzés volt mind, megmondom őszintén, sajnáltam rájuk a pénzt... De végül hozzám került ez a szépség, és ez mindenért kárpótol :)



Az ecsete henger alakú, nem lapított, viszont kényelmes vele lakkozni, a kupakja még mindig nem szerelem, de simán tudom tartani, nem okoz semmi gondot, nincs vele macera. viszont még mindig különlegesnek tartom. Két rétegben tökéletes a fedése, sőt már egy sem rossz, de a barázdált körmeimen az egy réteg nem hogy elfedné, de még jobban kiemeli a barázdákat, szóval kell a második. Túlzottan nem, de azért fényesre szárad, normál tempóban - mindkettőn segít a gyorsszárító fedőlakk, ezt nem győzöm eléggé hangsúlyozni, sok helyen olvasok panaszt mindenféle lakk száradási sebességére vagy a tartósság rövidségére, ezeken egy jó alap és egy jó fedőlakk rengeteget tud dobni, persze nem minden esetben, de ha az ember esélyt sem ad ezeknek, akkor nincs miről beszélni. A képeken egyébként fedőlakk nélkül látható.




Ehhez a manikűrhöz a három nemrégiben bemutatott Avon lakkot használtam, akkor azokat az üvegeket láthattátok, most viszont az alap is felfedésre került :)



Anno már írtam a Ni vernis bleu és Flambant rose árnyalatokról, és ezzel a nude-dal már háromra nőtt a Bourjois lakkjaim száma, de biztosan nem fogok itt megállni, mert tetszik a minőség, amit nyújtanak és persze be kell fejeznem az alsó ábrát! :D Egyelőre nem tudom, mi lesz a 4., ez majd idővel eldől :) Ti mit javasoltok?


És ami a posztból korábban kimaradt:
Julcsi a kommentjében felvetette, hogy úgy emlékszik, ez selyemfényű az üvegben. És valóban az, de csak az üvegben van ilyen hatása, felkenve csak nagyon-nagyon közelről látszódik pár csillám, és ennyi, szóval, aki emiatt aggódik esetleg, hogy körmökön is ilyen lesz, annak megnyugtatásképp pár kép a lakkról még pluszban :) (Aki viszont valóban selyemfényű nude lakkot keres, annak meleg szívvel tudom ajánlani az NYC Romantic queens-t :)) )

 a képek szürke, esős időben készültek



Hogy álltok a Bourjois lakkokkal?

28 megjegyzés

  1. A FEHÉR! :)
    Erről a púderszínről a te tapasztalataid győztek meg, ma meló előtt megyek érte, és kész! :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fehér lakkból sem lehet sosem elég! :D Nagyon szeretem ezt a lakkot, azóta már többször is volt a körmeimen - ami elég nagy szó, mert mostanság nem nagyon lakkozok, inkább pucérak a körmeim :)

      Törlés
  2. Gyönyörű ez a szín :) És hogy 2 rétegben így fed :O az Opi lakkom nem fed ilyen szépen 2 réteg után. Már elkélne egy jó minőségű nude lakk a készletembe , lehet ő lesz a befutó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére ritkán fogok ki több rétegben fedő lakkokat - mármint amikor nem kimondottan ilyeneket keresek, mert néha egy-egy sheer lakk is jól jön. Még mindig azt mondom, nude lakkból sosem elég, szinte minden helyzetben kitűnő választásnak bizonyulnak, legyen az valami alkalom, interjú, stb, úgyhogy érdemes megtalálni az "igazit", vagy legalább egy olyat, amit szívesen visel az ember lánya :D

      Törlés
  3. Ez szuper, én kicsit rózsaszínesnek látom, tökéletes árnyalat. A száradási dilemmát én sem értem, szinte azonnal szoktam felkenni a rétegeket, nem várok öt percet sem, max. nyomdázás után, ami még fél óra után is sérülékeny, ott valami gond van a minőséggel. Fedőlakk nélkül meg nem lakkozok. Van, aki igen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, van egy enyhe rózsaszínes beütése egyébként, szóval jól látod :) Én is egymás után kenem a rétegeket, majd fedőlakk és ennyi. Sokkal kevesebb idő, mint azt várni, hogy bármi megszáradjon magától...
      Sokan lakkoznak fedőlakk nélkül. Rengetegen.

      Törlés
  4. Na jó, már megint szerelmes lettem.....Eddig az OPI Bubble Bath árnyalatára hajtottam, de azt hiszem ez lesz belőle.... *.*
    Köszipuszi Ciiska! :) :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Bubble bath is szép, a színe is , és az is, hogy sheer, annak jó alternatívája lehet a Milani Lady-Like sheer egyébként, de ha teljesen fedő nude lakkra vágysz, akkor jó választás lehet, bár ugye a tökéletes nude mindig bőrszín függvénye :)

      Törlés
  5. Glam napokon lecsapok majd rá. Van egy hasonló Avon lakkom, de sajnos 3 réteg kell belőle és lassan szárad. Pedig imádom ezt a színt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, a gyorsszárító lakk pont ezért jó :) De egyébként csak ajánlani tudom ezt a lakkot :)

      Törlés
  6. Jajjj de gusztaaa! meg fogom nézni magamnak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy pillantást mindenféleképp megér :)

      Törlés
    2. Remélem, te is legalább annyira szeretni fogod, mint én! :)

      Törlés
  7. Nagyon szép ez a lakk!! (-: És a manikűr is. Nekem a márkától csak egy van, a 1 Seconde családból egy szép lila, de azt is szeretem, jó minőségű. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Remélhetőleg a későbbiekben sem csalódok majd a minőségükben, nagyon tetszenek ezek a lakkok :)

      Törlés
  8. Az én La laque készletem: White spirit, Chair et tendre, Flambant rose, Are you reddy?, Cherry d'amour, Rubis sur ongle... talán ez is mutatja, hogy imádom ezt a kollekciót. Ezzel a gyönyörű nude-dal próbáltál már nyomdázni? Mert lehet vele, gyakorlatból tudom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, a Lycheers kimaradt a felsorolásból, pedig az is nagy kedvenc, annyira különleges árnyalat. Az is lehetne a te negyedik La laque-od :D

      Törlés
    2. Hmm, ez igencsak szép gyűjtemény! :D Nem, nem nagyon nyomdáztam az utóbbi időben, sőt nem is vittem túlzásba a lakkozást sem, de majd kipróbálom, köszönöm a tippet :)

      Törlés
    3. A Lycheers-nek nagyon szép színe van (bár leginkább mindnek), úgyhogy nehéz döntés lesz majd, mivel is fejezzem be az ábrát :D

      Törlés
  9. szép ez az árnyalat, magamon is el tudnám képzelni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem sokaknak jól állhat, amiatt, hogy egyszerre van benne némi sárgás és némi rózsaszínes árnyalat is :)

      Törlés
  10. gyönyörű színe van a lakknak, és igen ez így van, nekem is rengeteg nude lakkom van, de mindig jöhet egy újabb, hátha az sokkal jobb lesz :) nagyon jó a manikűr a végén, nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, de ugyanez igaz a feketékre és a fehérekre is :D Köszönöm! :)

      Törlés
  11. Szépek ezek a lakkok, de bennem nem hagytak mély nyomot. Kékből ugyanez a szín volt meg és végül el is adtam, most Flormarbol van egy hasonló, ami negyedennyiért tudja ugyanezt. A fehéret sokan ajánlották, megvettem azt is, de közelébe sem ér az essence the gel fehérjének, vagy az Avon Iceberg white lakkjának. Ez a szín viszont engem is mocorogtat rendesen az elejétől, Edinánál is már nagyon tetszett és rajtad is csodásan mutat. Ami viszont zavar benne, de nem vagyok benne 1000%-ig biztos, hogy ennél láttam, hogy amikor élőben felemeltem rögtön feltűnt, hogy ez nem egy krém lakk, hanem van egy kis selyemfénye. Ami amúgy nem lenne gond, szeretem az ilyesmi lakkokat, de ami ilyen finisű sosem fed jól. Mivel azonban te azt mondod 2 réteges most megint nem tudom mi legyen :) Külön figyelemreméltó az, hogy fedőlakk nélkül ilyen bámulatosan egyenlíti a körömfelszínt, manapság olyan könnyű belefutni olyan lakkokba amik fednek szépen, de fedőlakk nélkül kiemelnek minden körömhibát. Egyébként csodás a manikűr is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kiegészítettem képekkel a bejegyzést, mert igen, üvegben valóban szemet szúrnak ezüstös csillámok, ennek köszönhető a selyemfény, de felkenve már ilyen probléma különösebben nem áll fenn, legalábbis annyira nem "vészes", mint az üvegben :)
      Nálam abszolút elég a két réteg, még csak el sem lehet rontani a lakkozást vele, legalábbis nekem még egyszer sem sikerült :D
      Köszönöm szépen! (((:

      Törlés
    2. Jaj de drága vagy köszönöm szépen! Nem akartam kötözködni de örülök, hogy legalább jól emlékeztem! Azt hiszem meg fogom venni, nagyon nagyon tetszik! Most már csak azért kell szurkoljak, hogy passzoljon a bőrszínemhez!

      Törlés
    3. Egyáltalán nem vettem kötözködésnek, sőt, tényleg kimondottan örülök, mert ha másoknál is felmerül ez a kérdés, így könnyebb segíteni, ha van róla kép :) Remélem, passzolni fog hozzád! :)

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.