Illatoló | Avon Silky Soft musk kölni


Korábban még sosem írtam parfümről, kölniről a blogon, viszont úgy gondoltam, egy kis változás/változtatás sosem árt, és az sem baj, ha valami újba kezd bele az ember, maximum, ha nem megy, akkor nem kell erőltetni és ennyi, a világ még nem áll meg, de nem is dől össze.
Szeretem az Avonnál kapható parfümöket, leginkább magamat szoktam néha meglepni eggyel-eggyel, de annyira rájuk tudok függni, hogy igazából viszonylag hamar ki is végzem őket. Hogy a mai tesztalany is erre a sorsra jut-e, az tovább olvasva kiderül!



A külsőségekről:
A doboza nagyon tetszik, egyszerű, letisztult és kellemes, kissé nehezen nyílik, de végül is ennek örülök, legalább nem kell attól tartani, hogy kicsusszan belőle az kölni. Az üvege mondjuk nem a kedvencem, kicsit fura, lapos és mégsem, és túl "üres", s bár nem az üvege határoz meg nálam egy-egy parfümöt vagy kölnit, de azért jobban szeretem, ha a külső is üdítő élményt nyújt. A kupakja  "tejes" műanyag, nekem kissé elüt az üvegtől, nem túl nehéz lepattintani, de nem is fog a táskában csak úgy lejönni az üvegről. úgyhogy táskabarátnak mondanám. A dobozzal együtt végképp :D


Amit a kölniről írnak:

» Az édes érzékiség selymes csábítása! Könnyed orientális illat azoknak a nőknek, akik környezetüket aurájuk melegségével és nőcis érzékiségükkel varázsolják el. A gyöngyvirág lágysága kacérkodik a gyümölcsök lédús akkordjaival ebben az illatban, az érzéki pézsma ölelésében. «

ILLATKATEGÓRIA:
fás-orientális
FŐBB ILLATJEGYEI:
málna
gyöngyvirág
érzéki pézsma 


Korábban utánanéztem a kölninek, és elég megosztó, van, akinek túl mű, van, akinek nagyon bejön, szóval köztes állapot ennél biztosan nem lesz.

Amikor először a csuklómra fújtam, éreztem, hogy elsőre valóban erős kissé - kaptam figyelmeztetést erre vonatkozóan, így tudtam, hogy nem egy könnyed, gyümölcsös kölnivel lesz dolgom. Viszont egy fura, megmagyarázhatatlan, szinte nosztalgikus érzés kapott el, mintha én ezt az illatot már éreztem volna korábban - de nem úgy korábban, hogy pár hónapja mondjuk szagolgattam más parfümöt és ez biztosan arra hajaz, hanem még gyerekkoromból tűnik ismerősnek ez az illat. Csupa pozitív érzést tud hozzákapcsolni az agyam, mint mikor csodálatos emlékeket idéz fel magában, csak itt az emlék maga nem tiszta, csak és kizárólag az illat. Úgyhogy nálam alapból előnnyel indított, erről nem tehet sem a kölni, sem én, így alakult.

Kifújáskor a pézsma, gyöngyvirág és vanília erőteljes egyvelege alkotják az illatot, majd ahogy halványul, már csak a vanília érződik tovább. Igen, tudom, hogy az Avon leírásában az illatjegyeknél nincs vanília, épp ezért muszáj voltam utánanézni, hogy velem van-e gond és érzek teljesen mást bele, mint ami, de nem, Krémmánián is utánaolvastam, megnéztem Fragrantica-n is, szóval nem hagyott cserben az orrom, valóban vaníliás illat. A málnát csak a kupakba beleszagolva véltem felfedezni, s bár ott sem valami határozott, de minimálisan jelen van - viszont "gyümölcsök lédús akkordjaival nem kacérkodik" a kölni, ám kivételesen nem is bánom, nekem nagyon tetszik, hogy rajtam a vanília kapja a főszerepet. Nem tudnám kimondottan a tavaszhoz kapcsolni, mert bár kellemes, édes és valóban nőies illat, mégsem az a tipikus bájos, virágos kölni, ami a tavaszra gondolva eszünkbe jut, és a legtöbb pillanatban csak úgy előkapjuk. Viszont én képes vagyok egy sima sétához is magamra fújni, de sokaknak szerintem leginkább egy-egy különlegesebb alkalomra, kimozdulós estére lesz tökéletes.

A bőrömre fújva körülbelül 2-3 órát bír, a ruháimon viszont még másnap is érződik, de nem bánom, ha újra kell fújni a nap folyamán, nagyon szeretem magamon az illatát. 

A márciusi katalógusban most 1799 Ft-ért tudjátok beszerezni, ha kedvet éreztek hozzá, viszont én azért javaslom, hogy valakinél, vagy legalább a katalógusban illatoljátok meg, így biztosra mehettek. 

4 megjegyzés

  1. Akkor nem csak én vagyok úgy, hogy ez valami régi parfümre emlékeztet kislánykoromból. Sőt szerintem tudom is, hogy mire. Száj volt az üvegén, szerintem Salvador Dali volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem nem kimondottan parfümre emlékeztet, hanem egy illatra a múltból, valami emlékre, amikor pont ilyen illat volt. :) Mindenesetre kellemes, úgyhogy jó volt ismét érezni. :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm a véleményed. Bár én ezt egyáltalán nem gondolom így, meleg napokon is viselhető illat szerintem.

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.