Kulturálódtunk | Vadászati Múzeum, Hintómúzeum, Festetics-kastély | Keszthely


A bejegyzés viszonylag sok képet tartalmaz, ennek tudatában kattints a posztra...

Nem túl közismert tény, de szeretek múzeumokba járni. Szeretek újdonságokat megismerni, érdekességeket felfedezni - ahogy sokan mások. Anno, általános iskolai osztálykirándulások alkalmával nagyon sok budapesti múzeumot bejártunk, szóval szerettem ezeket a kirándulásokat. Viszont nem csak Budapesten lehet érdekes múzeumokra bukkanni, hanem sokszor abban a városban, ahol épp élünk...

Ahol mondjuk már 3 éve élünk... Így esett meg, hogy a 3 év alatt, mióta együtt élek R.-rel, nem mentünk egyszer sem múzeumozni. Ugye van a pl. Múzeumok Éjszakája is, mint opció, de sajnos ő akkor pont késő estig dolgozik, én pedig egyedül nem szeretek "mászkálni, felfedezni". Viszont pár napja lehetőségünk adódott és éltünk is vele, így megtekintettük Keszthelyen (ahol ugye élünk), a Vadászati Múzeumot a modellvasút kiállítással együtt, a Hintómúzeumot és magát a Festetics-kastélyt is - bár R. már korábban járt ezen múzeumok többségében, de mint mondtam, lehetőség adódott, amivel élni "kell". Erről az utóbbi kettőről egyébként nem tudok túl sok képpel szolgálni, ugyanis rengeteget mászkáltunk már előtte, így a lelkesedésem és a fotózási mániám eléggé alábbhagyott, de ez természetesen nem a múzeumok hibája, egyszerűen csak fáradt voltam testileg és agyilag is.

Szóval, a Vadászati Múzeum. Nagyon izgalmas ennyi és ennyiféle állatot testközelből látni. Igazából elég vegyesek az érzéseim, mert utálom a vadászatot, ugyanakkor, ha már ott vannak szegény lények a múzeumban, és érdekelnek is, akkor csak megnézném... Addig nem is volt semmi problémám egyébként, amíg el nem érkeztünk egy kis géphez, amin diavetítést lehetett megtekinteni. Ricsi körülbelül 4 kép után kapcsolta ki, mert látta, hogy mindjárt sírva fakadok. Csupa olyan kép, amin a vadász a megölt állatokkal pózol, nekem ez valahogy nem fekszik. A múzeum egyébként tetszett, szuperül volt berendezve, jópofa hátterekkel, élvezetes volt tényleg testközelből látni, hogy egy-egy állat milyen körülmények között él. A legfelső szinten pedig a vasútmodell kiállítás kapott helyet, ahonnan  izgalmas képem ugyan nincs, inkább csak videóm :)

Nézzétek el nekem, hogy az állatoknál nincsenek ott a pontos megnevezéseik, de annyi állat volt, hogy csak kapkodtam a fejem és fotózgattam... :D















amikor minden új értelmet nyer. :D neki biztos tele volt...


A hintókiállításhoz annyira nem volt kedvem, valahogy sosem vonzottak a lovas dolgok. Viszont azt mondom, ha már a kastélynál jár az ember, érdemes benézni, valóban érdekes és különleges hintókat lehet látni, nekem szinte mind tetszett. Persze nem csak hintók vannak, hanem különböző, a lovagláshoz szükséges eszközök, tartozékok. Pár hintót lefotóztam, amiknek a nevét már nem tudom sajnos, kivéve a nagy, gyönyörű fehéret, ami halottas hintó.








Végül a kastélyt is bevettük, kívülről már láttam sokszor, sőt, rengetegszer, de az mégsem ugyanaz :) Igen, sajnos itt volt már a lehető legkevesebb kedvem fotózni, pedig gyönyörű, tényleg, csak előttünk egy spanyol csoport ment épp, és nem tudtuk átverekedni magunkat, így szörnyű komótosan mentünk és hát eléggé türelmetlen voltam már, így inkább csak bámészkodtam, de a fényképező már nem gyakran került használatra. Úgyhogy itt vegyes képek lesznek, kintről és bentről egyaránt :) 










Összességében élvezetes délután volt, jól el is fáradtam a végére, de szerintem megérte :)

2 megjegyzés

  1. Nagyon szép helyek! Voltam már több alkalommal Keszthelyen, a kastélyban is, de amikor mentünk a múzeumok épp zárva voltak, amit nagyon sajnáltam. Legközelebb biztosan beiktatom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amit érdemes még megtekinteni, az a Pálmaház. Sajnos most csak április 15-én nyit, így nem volt alkalmunk megtekinteni, de régebben voltunk benn, elvileg most felújították, úgyhogy biztosan szépséges :)

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.