MoYou London | Your magic workshop


Pár márka már megjelentette a saját kis szilikon "alkotóműhelyét", így többek között a UberChic-nél (emlékezetem szerint ők voltak az elsők, de javítsatok ki, ha tévedek), a Bundle Monsternél, és a Moyránál is találhatunk már ilyet, viszont amikor megláttam, hogy a MoYou London is kijött egy saját verzióval, azonnal szerelembe estem, majd végül, születésnapom előtt pár nappal az enyém is lett a kicsike. Aztán csak nézegettem, meg fotózgattam, de ennyi, nem estem neki, konkrétan csak pakolgattam ide-oda. Aztán tegnap végre...

 

Fent láthatjátok, hogy eléggé menő, henger alakú tartója van, nekem nagyon bejön, kis helyen is elfér, akár állítva, akár fektetve, és így nem is koszolódik, nem tapad semmi a szilikon lapra, ami a hengeren belül szintén be van csomagolva egy vékonyka műanyagba ( a kezdetek kezdetén, azóta az enyémet nem teszem folyton vissza bele), de nálam ez is számít, így biztosan nem esik baja az utazás során, amíg kézhez kapjuk.

Egyébként alapvetően, ha a méreteit vesszük figyelembe, nem tűnik nagynak, viszont, mikor kivettem a hengerből, eléggé meglepődtem. Ha azt mondom, hogy nincs fél méter se, akkor szerintem nem csak én gondolok valami picike szilikonlapra, de bizony ez kiterítve mégis elég nagy, így érdemes olyan helyen alkotni vele/rajta, ahol egyébként is nagy, üres hely van, különben zsúfoltság lesz az asztalon.

Tisztítása:
Sima nyomdázást könnyen el lehet távolítani celluxszal, szösz leszedő hengerrel, de pl. dry marble-ös technikát lemoshatunk lemosóval is (nem lett baja az acetonostól, de célszerűbb inkább mentessel szerintem), ha pedig már megszáradt, akkor nyilván egyben le is lehet húzni...


A méretek:
Mindent centiben adtam meg, jó, a szélessége 16 inch (ez a ~ 40,5 cm), a magassága pedig 12 (~ 30,5 cm), ha ez fontos valakinek, de mivel nálunk a cm/mm a jobban használt mértékegység, ezért feleslegesnek tartottam még külön inchben is felírogatni a hosszokat - arra ott vannak a külföldiek, írogassák ők inchben :D .



Alkottam is vele/rajta, méghozzá három különböző stílusú manikűrt, azt nem mondom, hogy három különböző technikájú, mivel mindhárom matricának készült, csak más-más módon - végül is akkor más a technika, nem? Na mindegy, ebbe ne menjünk bele. Az elsőhöz a Cirque Astra és egy BPS stencil volt a segítségemre (plusz a gyorsszárító fedőlakk). A stencilt ráragasztottam a körmeim méretével leginkább megegyező méretű helyre (hogy ne legyen túl sok felesleg), majd kitöltöttem az Astrával, rá a fedőlakk, utána felapplikáltam a körmeimre, akárcsak egy nyomdamatricát. Végül az elkészült manikűrt elneveztem pasztell sellőnek :) A "sellő" matrica egyébként nem kenődött el, meg semmi baja nincs a gyűrűs- és középső ujjamon a mintának, csak alatta tejes alapot használtam, amiatt van kissé fura hatása.





A második manikűrt egy ajándéktasak inspirálta. Nagyon megfogott ez a fekete-fehér összevisszaság, és igazából egyáltalán nem nehéz elkészíteni, legalábbis az én fejemben már megvolt hozzá a lehető legegyszerűbb ötlet, úgyhogy nekiálltam. Mindent láttok a képen (az olló kivételével), amiket használtam, egyáltalán nem alapanyag igényes. Az üres helyeket lefestettem fedőlakkal, mert sajnos magára a szilikonlapra nem igazán tapad a nyomdázás, úgyhogy kell neki alap. Majd a megszáradt fedőlakkra nyomdáztam a Pet'la Plate Lead Anchor lemezről a vékonyabb és a vastagabb vonalas mintával kétszer, megvártam, míg megszáradnak, és felaprítottam őket különböző formájúra. Kifestettem feketére a körmeimet, a még nedves alapra rányomkodtam össze-vissza a kivágott "matricákat", a felesleget eltüntettem egy lemosós fültisztító pálcikával, kentem rá fedőlakkot és kész is.





A harmadik manikűr egy dry marble féle technika, amihez 3 lakkot, név szerint az Essence Love is in the air, Rimmel Roll in the grass és Lovely Classics nr. 34 lakkokat használtam, no meg a végén Julcsi féle holo toppert és gyorsszárító fedőlakkot is. Szintén egy egyszerű manikűrről van szó, a montázs második kis ábráján látható, hogy húztam egymás mellé 3 sávot a lakkokból, végül tűvel összehúztam őket (óvatosan persze, a szilikon lapot nem akartam összekaristolni), és hagytam megszáradni. Utána vékony réteg Rimmelt kentem a körmeimre és arra illesztettem rá a már előtte körömformához igazított matricákat, a felesleget lemosós fültisztítóval eltüntettem, rá a fedőlakkok és kész is. :)






Szerintem remekül kihasználható, szuper lehet még szívószálas-fröcskölős technikához és akár átmenetek készítéséhez is, igyekszem majd sok körömdíszítési technikát kipróbálni rajta. Nektek hogy tetszik ez a Your magic workshop? Esetleg van valamelyik márkától a tulajdonotokban ilyen kis cucc? :) 

10 megjegyzés

  1. úúú az ajándéktasak inspirálta körmeid fantasztikusak!!! Nincs még ilyen pad-em, de már gondolkodok rajta, hogy jó lenne beszerezni. A Moyráé sztem a legesélyesebb:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Nagy izgalommal vágtam bele az elkészítésébe, és bár volt 1-2 kisebb probléma, de örülök, hogy végül hasonlított az inspirációra :D

      Törlés
  2. Szép manik, főleg a második tetszik nagyon! Nekem egy sima szilikonlapom van, eléggé gyűjti a szöszt meg a hajat. Majd ha tönkremegy, akkor talán Moyrát veszek, de annyira nincs időm esténként alkotni, hogy örülök, ha sima nyomdázott mani belefér.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ezek anyaguknál fogva gyűjtik a legeltávolíthatatlanabb dolgokat is :D Ezért is örülök, hogy van hozzá a henger, különben szerintem készíthetném a kutyaszőrös manikűröket, annyit összeszedne a lap :D

      Törlés
  3. Nekem Bm van, kettő egy kicsi és egy közepes nagy.
    Előtte szilikon sütőlapom volt, de a Bm sokkal jobb.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És melyik a jobban kihasználható, a pici vagy a közepes?

      Törlés
  4. Én is meg szeretném majd venni, remélem, hogy a Nailland behozza majd. :)
    A manikűrök csodásak, az első kettő különösen szép lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem érdemes lenne forgalmazniuk, még ha csak kis tételben is, szerintem remekül kihasználható találmány :)
      Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszenek! :)

      Törlés
  5. Egyik jobb, mint a másik! :D Az hiszem, utolsó a kedvencem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :D Szerettem az utolsót egyébként, egész jól sikerült, elképzelés-közeli :D

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.