NEW IN | Me

Hosszú-hosszú időn keresztül nem jártam fodrásznál, több, mint 3 és fél éve nem ért szakértő ember a hajamhoz mostanáig. Ha vágni kellett a végéből, megoldottam én, hajfestés viszont azóta sem történt. A legfőbb ok, amiért nem vágattam le, az az, hogy a környezetemben élők (legfőképp a pasik), mindig azt mondták, hogy egy lány csak hosszú hajjal szép - ha sokat hallja az ember lánya, elhiszi, és valóban csak így látja magát szépnek, bele sem mer gondolni, milyen lesz rövid hajjal, na meg jajj, mit fognak szólni és a többi...


Szerencsére volt egy kis "előnyöm" ilyen szempontból, mert érettségi után levágattam viszonylag rövidre a nagy loboncom, de persze az sem az extra rövid, tüsis kategória volt, de ahhoz képest, hogy korábban mekkora volt, elég éles váltás volt. Imádtam az akkori hajam, hajszínem, de megnőtt, és nagyjából 4 éve ismét le lett vágatva, viszont azt is hagytam szépen nőni, nekem macera minden hónapban/kéthavonta fodrászhoz mászkálni, nem szeretem és kész. Meg persze ahogy írtam, hozzászoktam, hogy "így vagyok szép", a hajfesték is lenőtt teljesen, meg voltam elégedve a hajszínemmel is..


... csak aztán egy idő után beleuntam és megutáltam, hogy azért látom szépnek magamat, amiért mások azt mondják, hogy nekem így kell annak látnom magam. Untam a hosszát, hogy meleg, hogy nem sok, de hosszú, hogy unalmas barna, hogy nem tudok vele semmit kezdeni, mert hiába vasalom, nem marad meg benne sokáig az egyenesség, nem tudom begöndöríteni, mert kidobja, és csak felgumizva mutat valahogy... 

A kiindulási pontot biztosan láttátok már, akár instán, akár itt a blogon, kiegyenesítve hátközépig érő hajam volt. Mindenféleképpen vágatni kellett volna belőle, mert a vége már nem igazán volt egészséges (sőt), viszont úgy döntöttem, ha már "belevágok", akkor ne csak keveset, hanem egy kis felfrissülés gyanánt többet. Minél többet, annál jobb. Így lett vállig érő hajam...


Elhoztam egyébként a levágott részt, nem tudom, hogy van-e értelme eladományozni, hiszen, mint írtam is, eléggé sérült a vége, anélkül meg nem maradna túl sok hossz. Nem tudom egyelőre, mi lesz a sorsa.

Fura volt először megpillantani magam hosszú évek után rövid hajjal. Nem volt bennem egy csöpp szomorúság sem, mikor az olló lenyisszantotta a számomra felesleges részeket. Izgultam, hogy milyen lesz a végeredmény, hogy tetszeni fog-e, vajon jóláll-e majd. Azt mondom, megérte, egészen új embernek érzem magam. Nyilván ehhez valamiféle belső változás is kell, nem csak külsőleg, de nagyon jó érzés. Felszabadító, nem nyomja teher a vállam, a megfelelés kényszere. Jó vagyok így. És pont.

Simán maradt akkora hossza, hogy ha kell, össze tudom gumizni hátul, de nem fő meg alatta a nyakam. Tudom egyenesen és hullámosan, göndören is viselni, mert nincs olyan súlya, nem egyenesedik ki pillanatok alatt. A vége egyébként szőkés-szürkés, fénytől függően melyik-melyik, nagyon tetszik. Szépen lett megoldva az átmenet a saját hajszínem és a festett rész között, nincs éles vonal, egészen természetesnek hat. Jelen pillanatban nagyon elégedett vagyok a hajammal és magammal is, most úgy érzem, végre helyre tudok rakni minden egyes kis puzzle darabkát magamban.

A legfőbb kérdés pedig:
Ki milyen hajápoló termékeket ajánl? :)) Jöhet sampon, balzsam, hajgöndörítő hab(!), akármi :) Előre is köszönöm a tippeket!

17 megjegyzés

  1. Csinos vagy rövid hajjal is, ja persze, a pasik azt mondják, hogy csak a hosszú a szép, de ez inkább csak olyan általános válasz. Nem is nő meg mindenkinek szép hosszúra, elkezd törni, szálkásodni. Szerintem az ápolt haj a szép. Legutóbb én is levágattam 15 centit, aztán ötöt, most ér hátközépig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!
      Wow, micsoda hosszú hajad volt 20 centivel ezelőtt :D
      Egyébként butaságnak tartom ezt a hosszú haj = szép párhuzamot, a lényeg, hogy az ember lánya összhangban legyen önmagával, és tudja viselni (na meg szeresse) az adott fazont, más nem számít :) Így van, az ápoltság a legfontosabb :)

      Törlés
  2. Remekül mutatsz rövidebb hajjal is :) Gyönyörű a hosszú haj, mindenki csodálja, de elképzelni sem tudják, hogy mennyi macera van vele. Szerencse, vagy sem nekem sosem volt nagyon hosszú hajam, mert nagyon vékony szálú és kevés. Egyszer tudtam megnöveszteni ricinus segítségével, de kezdett zavaró lenni a hosszúsága. No, meg egy idős néni azt mondta nekem, minél korosabb a nő, annál világosabb és rövidebb legyen a haja. :) Azóta már rájöttem, hogy sok igazsága volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért rohangál a legtöbb idős nő szőke/ősz rövid hajjal. Nem hiszem, hogy ez fiatalítja őket, még jó, hogy már a dauer nem divat.

      Törlés
    2. Köszönöm!
      Van abban valami, amit a néni mondott, bár ezt sem lehet minden nőre egyformán alkalmazni :)
      Igen, sokszor macera a hosszú haj, és útban is tud lenni... :D

      Törlés
  3. A hosszú tovább lágyította az arcod, inkább lányosnak mondanám, ez az új hossz viszont kifejezetten dögös, nőies, sztem 100x jobban áll. Megérte rászánnod magad. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Nagyon örülök, hogy így látod! (:

      Törlés
  4. Sampont-balzsamot nem ajánlok, mert nem feltétlen ugyanúgy reagál egy másik ember haja, viszont a töredezés/szálkásodás/erőtlenség elkerülése végett kókuszolajat szoktam kenni a hajamra, a töveket kivéve végig. Nem kell extra szűznek lennie, az piszok drága (30 ml 1900 ft a herbáriában). Rá a zuhanysapi, kb. fél-egy órát rajtahagyni, és lemosni. Nálam nagyon bevált.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki fogom próbálni, köszi a tippet! (épp nemrég fedeztem fel, hogy van itthon zuhanysapink :D)

      Törlés
  5. CSINI! :)
    A hosszú hajú képeken is nagyon bájos voltál, babucis arcoddal, de ez a rövidebb (félhosszú)ráadásul még dögös is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Sajnos a bájt már rég elhagytam valahol :D

      Törlés
  6. Bizony, néha kell a váltás, és Te ezt jó irányba tetted, nekem is nagyon tetszik! (-: A hosszú is jól állt, ez viszont valóban dögös. Furák az emberek, nekem is sugallják néha azt, hogy az én koromban már nem kellene derékig-fenékig érő haj. Szerintem nem kor kérdése, hanem tényleg az, ki milyen hajjal érzi jól magát. Én annál lustább vagyok, hogy mindig beszárogassam, vagy egész rövid esetén minden reggel meg is mossam. Nagymamámnak mindig hosszú haja volt, kontyban viselte, őt el sem tudtam volna képzelni rövid hajjal. (-: De ami a legfontosabb, hogy nem bántad meg, mert így jobban érzed magad, hiszen ez érződik az ember kisugárzásán is. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem tudnék olyan hajjal élni, amit állandóan be kell szárítani meg minden nap pluszban kell vele foglalkozni a fésülködésen kívül... :D
      Most valahogy igazán élőnek érzem magam, nehéz megfogalmazni, de sokkal felszabadultabb vagyok :)

      Törlés
  7. Nagyon sokáig hosszú hajam volt, még fenekig erő is, aztán levagattam a mell alá erőt teljesen rövidre, körbe van gépelve, pixie fazon, nem bántam meg, nem ettől nő valaki vagy szexi.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép volt a hosszú hajad is és jól állt, de ez a rövid haj is nagyon jól áll :)

    VálaszTörlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.