Fedőlakk, ami nem keni el a nyomdázást


Az elmúlt időszakban nem volt olyan alkalom, amikor a fedőlakkom legalább egy minimálisan (ám mégis észrevehetően) ne kente volna el a nyomdázást, és azért ez elég bosszantó tud lenni, hiszen nem azért készít az ember semmit sem nagy gonddal, odafigyelve, hogy aztán egy mozdulat (főleg, ha az a végső, befejező momentum lenne), tönkretegye az egész, addig gondosan készített munkát. Így amikor lehetőségem adódott rá, a Harunoutás tesztcsomagba kértem egy olyan fedőlakkot, ami elvileg orvosolja a problémámat.

Az üveg masszív, és 18 ml-nyi fedőlakkot tartalmaz. Az ecset jól kezelhető, és bár kicsit sok fedőlakkot hajlamos felvenni, ez könnyen orvosolható. A lakknak egyébként fura szaga van, büdösnek nem mondanám, de elég erőteljes és még felkenés után is érezni. Az üveg kinyitásakor mindig a menta jut eszembe, pedig nem menta illata van, nem is értem.



Amíg nem volt gyorsszárító fedőlakkom az elmúlt időszakban, ezt kentem minden lakkozásomra. Nem rossz, tényleg nem ken el semmit, nem oldja meg az alapot sem, ezt nagyon szeretem benne. Viszont nem szárít és nem is szárad gyorsan (bár egyiket sem ígéri, így ezt nem róhatom fel neki), és nem is lesz kimondottan fényes a végeredmény, szóval aki a fényes (netán matt) végeredményt szereti, annak muszáj lesz még egy réteg fedőlakkot felvinni.




Összességében szerintem jó dolog ez a fedőlakk, a saját feladatát tökéletesen ellátja, úgyhogy igazából rossz szavam nem lehet rá. Ezen a linken megtaláljátok, illetve a FRAT300 kóddal 300 JPY kedvezmény jár 2000 JPY feletti rendelés esetén.

11 megjegyzés

  1. Szép mani. Én is csak olyat veszek, ami nem ken, de nekem jó a Golden Rose, a Moyra meg a Seche Vite is, igaz, nem csinálok makrofotót, ott biztos látszana a hiba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a SV sokszor elkeni, ami nem csak makro képeken, hanem rendesen látszik, és sokszor zavar, de ugyanez volt az Everglaze-zel is, szoval örülök, hogy ha bármi olyat készítek, akkor van mihez nyúlni SOS :)

      Törlés
  2. Nálam a gél hatású fedőlakkok váltak be(Essence, Avon, Moyra. Ezek is csak úgy, hogy egy régebbi Rimmeles fedőlakkos üvegbe átöntöm, mert annak olyan csuda jó ecsete van, hogy sosem kentem el a nyomdázást. A Rimmel fedőlakkja már régóta nem kapható, nagy bánatomra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos, ami jó, azon vagy változtatnak, vagy teljesen kivonják, nehogy már jól érezzük magunkat :D
      Én már nem szeretek kísérletezni fedőlakkokkal, erről a fentiről meg olvastam jókat, ezért gondoltam, hogy kipróbáltnám :)

      Törlés
  3. Érdekes, én nem vettem észre SV-nél vagy Everglaze-nél, hogy elkeni a mintát. Előbbi akárhogy ügyeskedem összehúzza a lakkokat, ezért nem szeretem, utóbbival nem annyira tartós a manikűr úgy tapasztaltam. Nálam az a kombó vált be a legjobban, hogy egy réteg Cien fedő (ez sem keni el, kb olyan, mint amiről fent írtál), és erre az Essence BTGN. :D Egyébként lehet, hogy ezt a lakkot is ki fogom próbálni. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a tartósság nem szempont, viszont az utolsó pár üveg Everglaze kent el meg húzott össze mindent, ezért azt nem is vettem újra, a SV nem húz szerencsére, csak ken. :D Vannak bajok. Miért nincs egyetlen, mindenben tökéletes fedőlakk? Mennyivel könnyebb lenne... :D

      Törlés
  4. én a Moyra gyémántfedőjét szeretem nagyon, már elhasználtam belőle pár 10 üveggel, viszont nagyon elkeni a nyomdázást. :/ az Essence lakkok váltak be, a seal top, de az már nem kapható, de ár-érték arányban szerintem ez a legjobb, úgyhogy rendelek is belőle. :) úgyis mindig a Moyrással fixálom a végeredmény. :)

    VálaszTörlés
  5. Nálam a Moyra nyomdafedőlakkja bevált. Az körömágyam íve miatt a lakkjaik ecsete ugyan számomra rémes, de ez a fedő se a sk. festett, akrilos, se a nyomdátott mintát nem keni el. Számomda elég fénye van, és az erényei miatt el tudom engedni, hogy nem szárad kimondottad gyorsan. Sokadik üveggel használom, jobban szeretem, mint a Seche Vite-et vagy a HK Girl-t. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az mindent elkent, annál pocsékabbat még nem próbáltam, a saját lakkjait, más márkákét, kimondott nyomdalakkokat is elkent. Persze örülök, hogy neked bevált! :)

      Törlés
    2. De hogy nálad ennyire másképp működjön... :/

      Törlés
    3. Hát, ez van sajnos. Azóta is csak áll a polcon, franken lakkokhoz majd jó lesz.

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.