Gél lakkozás otthon, gyorsan és egyszerűen | Brillbird Brush&Go kezdőszett


Tavaly novemberben volt egy Brillbird pályázat, amire én is jelentkeztem, többek között ezért készült az őszi-téli körömtrendekkel foglalkozó bejegyzésem is. Végül be is kerültem a VIP Brillbird bloggerek közé, aminek nagyon örültem, elég nagy lelkesedéssel fogadtam a hírt. Nemrég pedig megérkezett az első csomag, ami egy gél lakk kezdőkészletet tartalmazott, szóval a mai bejegyzésben most erről lesz szó, igyekeztem befogadható mennyiséget írni, de viszonylag részletesen.

A gél lakkozás szuper dolog, tartós is, mutatós is, ám mindkettő függ attól, hogy mennyi odafigyeléssel van elkészítve. Vannak dolgok, amiket én csak és kizárólag szakemberre bíznék, mint pl. a műkörömépítés, ami sokkal komolyabb és megfelelő (szak)tudást igénylő folyamat. Viszont a gél lakkozás otthon is könnyen kivitelezhető, már ha az ember lányának van erre ideje, igénye, és egy minimális kézügyesség sem árt, épp úgy, mint a sima, levegőre száradó lakkozásnál, persze minden gyakorolható, elsajátítható, igazából az egész csak idő/türelem függvénye. Az otthoni gél lakkozásban nyújtanak segítséget a különböző cégek által előre elkészített kezdőkészletek, mint a bejegyzésben szereplő Brillbird Brush&Go szett is. Többféle szett is megtalálható a márkánál, ebből a típusból 5-féle, mindegyik más-más árnyalatot tartalmaz, ennyi a különbség köztük. Ezen kívül van Gel&Lac kezdőszett, no meg különböző, csak színes Gel&Lac-okat, illetve Brush&Go gél lakkokat tartalmazó szettek is.

A Brush&Go gél lakkok fő előnye, hogy nem kell hozzá külön alap-, sem fedőréteg, az első réteg biztosítja a megfelelő tapadást, a második pedig fényes és fixálást sem igényel.

Én 2015 szeptemberében kezdtem gél lakkozni, méghozzá anyukám körmeit, előtte sima körömlakkal lakkoztam neki, ám az sosem volt tartós, így születésnapjára vettem magamnak (:D) egy 9 w-os Brillbird UV lámpát és egy 5 ml-es Brush & Go gél lakkot (szám szerint a GL42-t),amiből még mindig van, pedig lassan már másfél éve nyúzzuk. Rajta általában 3 hétig kitart egy gél lakkozás, legalábbis a fent említett 42-es lakkal, úgyhogy eddig csak pozitív tapasztalataim volt ezzel a vonallal.

Lássuk, mi lapult az én készletemben:


 (pontos tartalom, van, amiből több/más van a szettben: leoldó fólia 20 db, szálmentes törlőkendő 20 db, illetve a 2 folyadék 30 ml-es, és ami még eltér, az az, hogy az enyémben egy csepp alakú, műkörömhöz való reszelő van, de egyébként a szett eredetileg egy vendégreszelőt tartalmaz)

Amit én még beszereznék a szett mellé, az elsősorban egy buffer, amivel érdemes  a körmöt kicsit óvatosan átdolgozni még a gél lakk felvitele előtt, persze opcionális, de szerintem tartósabb úgy. Ha másoknak is szeretnénk - például a családban anyunak, tesónak, anyósnak - gél lakkozni, akkor egy eszköz- illetve egy bőrfertőtlenítőt is érdemes lehet vásárolni (ehhez nem árt, ha a fém eszközeink rozsdamentes bevonatúak). Egy narancsfa pálca is a segítségünkre lehet, akár a felvitel közben elfolyt gél lakk eltávolításakor, akár majd leoldás közben, ha valaki esetleg tart a kaparó használatától. Egy bőroldó folyadék is jó szolgálatot tehet, ha úgy látjuk, nagyon letapadt a bőr a körmeinkre, hiszen így könnyebb az eltávolítás, és nagyobb felületet tudunk kilakkozni, illetve mutatósabb is lesz a végeredmény. Végül még egy körömágybőr ápoló olaj is elférhet a saját kis készletünkben, hiszen ez nem csak gél lakkozás után, hanem a saját körömápolási rutinunk részeként is hasznos lehet, akár sima lakkozásnál, akár egyszerű manikűrnél.

Sajnos a körmeim most elég aprók egy múlt heti baleset miatt, de nem akartam emiatt elhúzni hetekig a poszt elkészítését.

A gél lakkozás lépései:



1. Először (ha van letapadt bőr, akkor oldjuk, és eltávolítjuk, ha nincs, akkor) a bőrfeltolóval óvatosan és minimálisan visszatoljuk a bőrt, ha szükséges, illetve formára reszeljük a körmeinket is, bár ezt nyilván mindenki maga dönti el, előre formázott körmöknél meg egyébként is felesleges.
2. Második lépésként (bufferrel kicsit átmegyünk a körömfelszínen) és Scrubbal és szálmentes törlőkendővel áttöröljük a körömfelületet (nem kell sok a Scrub-ból, egy kendőnyi 5 körömre elég) , de ügyeljünk arra, hogy valóban csak a körömmel érintkezzen, eléggé ki tudja szárítani a bőrt - a Scrub feladata, hogy elvonja a vizet a körömfelszínből, ezáltal elősegítve a jobb tapadást, illetve gél lakkozásnál végülis ez helyettesít minden előkészítő folyadékot.
3-4. Ezután egy vékony rétegben felvisszük a gél lakkot, esetemben ez a Go GL33-as árnyalat, majd lámpázzuk. A lámpán be lehet állítani, hogy 30 vagy 60 mp után kapcsoljon le, a Brush&Go gél lakkoknak 60 mp szükséges a kötéshez LED lámpában. Majd ismét egy vékony réteget viszünk fel és újra lámpázzuk.
5. A végeredmény pedig szuper fényes, tartós lakkozás. Ha használunk utána olajat, illetve krémet, akkor a köröm felületét töröljük majd át, mert ezek miatt kissé mattnak, tompának fog tűnni a fényes felszín. 

Go GL33  

az első réteg, és az azt követő lámpázás 

 két rétegben

A leoldás lépései:


1. Első lépésként érdemes kicsit megreszelni a körmök felületét.
2. A Remover-ből egy keveset teszünk a leoldó fóliára, majd  ujjaink körmeink köré csavarjuk, és  rajta hagyjuk 10 percen át, én szerintem kevesebb ideig hagytam fenn, érdemes menet közben egyszer rápillantani, ha úgy látjuk, hogy még nem eléggé oldott a lakk, akkor vissza is helyezhetjük a fóliát.
3. 10 perc múlva a folyadék már eléggé megkezdi a lakkot, így akár narancsfa pálcával is könnyen eltávolítható lesz, az esetleges, jobban ragaszkodó részek pedig a kaparó segítségével távolíthatóak el.
4. Végül érdemes akár körömágybőr ápoló olajjal, vagy valami tápláló krémmel zárni a folyamatot, ha nem lakkoznánk újra, ha pedig igen, akkor kezdődik az egész gél lakkozási folyamat elölről.


Szerencsére ezek a készletek valóban jól használhatóak, a lámpa 60 mp alatt tökéletesen koppanósra köti a gél lakkot, és megfelelő előkészítéssel hetekig élvezhetjük az általunk készített szépséges körmöket.

Ti hogy álltok a gél lakkozással?

14 megjegyzés

  1. Hah alig várom, hogy én is kipróbáljam. :3
    Szuper ez a technológia, remélem nekem is csak csupa jó tapasztalatom lesz vele. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem is kell semmilyen fedőlakk? Köszi az infót, figyelmesen elolvastam a bejegyzést, és még mindig ott tartok, hogy nekem egy hét után ez csúnyán lenőne, sima lakkozás meg Seche Vite-tel nagyon max. 30 perc, de akkor már nyomdáztam is valami minimálisat. 3 hétig ugyanazt a manit viselni számomra eléggé unalamas, meg ugye akkor már + 3 mm-t nőtt a körmöm, ami nálam hosszúnak számít és zavar. Ez mind magánvélemény, de tényleg max. egy hetet bírnék ki ilyen körmökkel. Hát majd máskor, ha meguntam teljesen a lakkozást, annak örülök, hogy vannak kezdőszettek és otthon is lehet ilyesmit csinálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez a típusú gél lakk sem alapot, sem fedőréteget nem igényel. Kiegészítettem ezzel az infóval a bejegyzést, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, nekem természetes volt, de van, akinek nem az.
      Abszolút érthető a véleményed, engem leginkább a lenövés zavarna no meg az, hogy tényleg ugyanazt "kellene" viselni napokig/hetekig, miután építettem magamnak műkörmöt, két nap után megszabadultam tőle :D
      Viszont vannak, akiknek jól jön, hogy pikk-pakk kész a hetekig tartós manikűr :)

      Törlés
  3. Nagyon jó lett a bejegyzés ☺ tetszik, hogy még képekben is mutatod a lépeseket, teljesen érthető részletes, tetszik :) néha úgy vagyok vele mikor olyan hangulatban vagyok hogy nincs kedvem lakkozni hogy gél lakk... de viszont annyi ideig meg úgy se bírnám elviselni ugyanazt a manikűrt 😀

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! <3 Megértelek, nekem is szükségem van arra, hogy valami újat alkossak, legfőképpen magamon (:

      Törlés
  4. Szuper bejegyzés lett, érthetően leírtál mindent egy kezdő számára is...szerintem. Van jó néhány gél lakkom, sőt most még kaptam is egy nyereményes csomagban, de sosem kentem a saját körmeimre. Egy-két napnál tovább én sem nézegetem a lakkozást, mindig másra vágyom, úgyhogy jó ideig nem fogok használni gél lakkot. Másnak szívesen megcsinálom, ha úgy adódik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Ez volt a cél, hogy tényleg részletes legyen, de azért túlzásba nem akartam vinni, legalábbis remélem, hogy nem volt túlzottan szájbarágós :D Csak nem szerettem volna semmit kihagyni, bár így is sikerült, legalábbis pl. Audrey kommentje után volt még mivel kiegészíteni (:
      Az a baj a gél lakkokkal egyébként, hogy nincs minden gyönyörű lakknak gél lakk verziója. Ha a szerelemlakkjaimnak lenne gél párja, nem lenne gond :D

      Törlés
  5. Hát igen, az a "baj", hogy a blogodat ilyen "lakkmániás" típusú lányok olvassák. :D Ezt jó értelemben írom, mert magam is az vagyok, tehát ugye szeretünk sűrűn mást látni a körmeinken. (-: Nekem is gyorsan nő, egy hét után már nem szép a lenövés. Sokszor pl. kolléganők műkörmét elnézve elgondolom, hogy nem unják meg hetekig ugyanazt!? :D Én azt hiszem, ha a Cupcake Berry Good Looking volna gél változatban még az sem kéne. :D Pedig számomra szerelem az a lakk.
    De, egy szó, mint száz.. Nagyon jó kis bejegyzés, tényleg részletes és hasznos annak, aki gél lakkozáson gondolkozik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha a szerelemlakkjaim meglennének gél változatban, akkor azt sosem kenném senki másra :D Régen, amíg rágtam a körmöm, jó volt a műköröm, de azóta már nincs ilyen problémám :D
      Örülök, hogy szuper lakkmániás társaság talál mindig a blogra :D

      Törlés
  6. Nagyon jó bejegyzés lett. Én is géllakkozom csak vegyítem egy kicsit a műkörmözéssel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Én is így vagyok ezzel, csak nem a saját körmeimen :)

      Törlés
  7. szép ez a nude, nagyon jól áll! én körömerősítés végett szoktam géllakozni, vagy építeni, és ráfestek ha meguntam :D szeretem ha hosszú a körmöm és azonnal letörik ha nincs rajta több a sima körömlakknál. ez a LED lámpa irtó cuki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm! (: sajnos az én körmeim sincsenek a helyzet magaslatán mostanában és én sem könnyítem meg a dolgukat, de nem a műkörmöt csak két napig bírtam elviselni, a gél lakkozásra meg nem festenék :D igen, tényleg cuki, nekem is nagyon bejön az a lámpa, nagyon jó!

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.