Manikűrök akrilfestékkel


Valószínűleg nem árulok el nagy újdonságot, ha azt mondom, szeretem a körmeimet díszíteni. Az esetek többségében esténként maximum körömerősítő van rajta, vagy még az sem, de napközben, estefelé mindig rámtör az alkothatnék. Ha nem nyomda, vagy vizes matrica után nyúlok, akkor ecsetet veszek a kezembe, és akrilfestékkel próbálok valami (többé-kevésbé) értelmeset a körmeimre varázsolni. Ez a poszt ennek eredményeként jött létre.


A manikűrök nem az elkészülésük időrendi sorrendjében találhatóak a bejegyzésben, egyszerűen így alakult, és nem is ez lenne a sorrend, ha aszerint kellene sorba tenni őket, hogy melyiket szerettem leginkább és melyiket legkevésbé, úgyhogy igyekeztem egy nagyjából random sorrendet felállítani. 

1. Az első manikűrhöz az IsaDora Sunny Days nevű lakkot használtam 2 rétegben alapként, erre fehér és fekete festékkel készítettem el a mintát, bár sajnos a fehéren átütött az alap színe, vagy a fedőlakk felkerülése után kicsit megoldódott az alap, nem tudom, mindenesetre így már annyira nem tetszett, de mikor teljesen fehér volt, akkor viszont igen.


2. A második manikűrnél szintén egy IsaDora lakk volt az alap egyik fele, méghozzá a Dark Decadence, illetve az ezüst BPS holo lakk. Átmenetet készítettem velük, erre fedőlakk került, hogy jobban összemossa az átmenetet, majd erre festettem meg a mintát. Nem bonyolult, csak szimpla vonalak, de mégis mutatós.


3. Az egyik, ha nem a legelegánsabb manikűr a sokból. A fehér a nemrég bemutatott Sally Hansen White on, a másik lakk, amit még használtam, az az ILNP Clockwork. Először kifestettem a teljesen lakkos körmeimet, majd a középső és gyűrűsujjamra először fekete akrillal megfestettem a hullámokat, illetve a körmöm körvonalát, majd kitöltöttem fehér akrillal és a Clockwork-kel. Ezután fedőlakkoztam.


4. Ez a manikűrt egy EYCIIR alkotás inspirálta. Első lépésben lehúzható alapot kentem fel, piros lakkot nem szeretek lemosni, a többség vagy a körmöt, vagy a bőrt fogja be, nem akartam most kockáztatni. Majd két réteg Morgan Taylor Snuggle by the fire-t vittem fel a körmeimre, ezután piros-sárga-fehér keverékből halovány sávokat húztam a körmeimre, illetve néhol lila is került 1-1 körömre. Majd feketével megfestettem a szigetet és a Hold hátterét, ezután a Holdat, majd elé a fát és az embereket. Ezután csillagokat festettem, és egy réteg mattító fedőlakkot kentem az egészre a végén.


5. Színeiben ez a manikűr a legegyszerűbb, viszont talán ezzel pepecseltem a legtöbbet. Egy réteget felvittem a képen látható fekete lakkból egy közepes réteg lehúzható alapra, majd fehér akrillal megfestettem a mintát. 


6. Alapként a Golden Rose RC 50-et kentem fel két rétegben (ami szerintem az idők folyamán vagy vesztett a színéből, vagy mutálódott, nem tudom, de most teljesen rózsaszínnek látom, holott ez korábban korallosabb volt, legalábbis emlékeim szerint). A középső és gyűrűsujjamra virágokat festettem (inspiráció itt), a kis- és mutatóujjamra pedig fekete pöttyöket nyomtam, végül erre is mattító fedőlakk került.


7. A bejegyzés utolsó manikűrje az egyik nagy favoritom az összesből. Először elkészítettem a középső ujjamra a Minnie mintát, majd sárga és kikevert kék festékkel kitöltöttem a körmöm többi részét. Ezután a gyűrűsujjamra fekete lakkra egy Minnie "aláírást" és xoxo feliratot pingáltam, és mattító fedőlakkot tettem rá, ahogy a középső ujjamra is, hogy ne csillogjon. A kisujjamra Avon Limoncello, a mutatóra és hüvelykre pedig IÉUV Wild and free került. Minnie-nek egyébként kalapja van itt, nem masnija, kicsit fura (meg az elkészítés sem tökéletes), de nagyon szerettem.


A szokásos kérdés:
Melyik a kedvencetek a 7 közül?

22 megjegyzés

  1. Profi! De jó lenne, ha neked is lenne már végre saját kollab lakkod ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsi vagyok én egy saját lakkhoz, de köszönöm, jólesik, hogy úgy látod, megérdemelném (:

      Törlés
  2. Mindegyik nagyon csodás lett, nekem két nagy kedvencem lett a 4-es és a 6-os manikűrök 😍❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! 😊 Örülök, hogy tetszenek!

      Törlés
  3. Nagyon ügyes vagy, mindegyik manikűr tetszik :) én már csak egy valamire vagyok kíváncsi, az ecsetre...mivel festetted a mintákat? Valami drágább, vagy egyszerűbb ecsettel alkottál ilyen szép vonalakat....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Brillbird Art Line ecsetet használok az esetek többségében a vékonyabb, vastagabb vonalakhoz és kitöltéshez egyaránt, de ha nagyobb területet kell kitölteni, akkor egy szintén Brillbird rövid díszítő ecsetet (ez a neve) használok. Az Art Line olyan 1600 körül van, a rövid pedig ~1200.

      Törlés
    2. Köszönöm, rég jártam a boltban, illene benéznem :)

      Törlés
    3. (: Örülök, hogy segíthettem.

      Törlés
  4. De hát nem lehet választani :) Mindegyik nagyon szép!! Gyönyörű ízléses manikűr mind!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Örülök, hogy mind tetszik!

      Törlés
  5. Én is csak ámulok, milyen ügyes vagy, annyira szépek, tényleg választani sem lehet! Bár a mostani hangularomhoz talán a GR lakkos és az ILNP ami kedvenc. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) A GR nekem is szívcsücsök, az ILNP annyira nem, de ez leginkább a körömformámból adódik :)

      Törlés
  6. Csodálatosak! Nekem az első 3 jött be, azok közül is a 2. a kedvencem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nagyon örülök, hogy tetszenek! A másodikat én is nagyon szerettem :)

      Törlés
  7. uh nekem a 3. elegáns mani jön be a legjobban, ezt a mintát mindenképp én is kipróbálom :) mindig nagyon irigykedve nézem azokat akik ilyen ügyesek a kézzel festésben :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon-nagyon szépen alkotsz szabaddal kézzel is! Remélem sok ilyen csodát látunk még tőled. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves szavakat! :) Igyekszem a továbbiakban is lelkesen festegetni :)

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.