Körömápolás, CND termékekkel


A mai bejegyzés főszereplői nem mások, mint a CND Nail Lounge-tól kapott köröm- és kézápolási termékek. Ha valamire nagyon odafigyelek, az a kezeim és körmeim ápoltsága, így  fontos, hogy tényleg jó minőségű termékeket használjak, a posztban szereplőket (lelövöm a poént, de) bátran merem ajánlani - így lassan egy hónap alatt bőven volt alkalmam "tesztelni" azokat a termékeket is, amiket korábban még nem próbáltam.

◆◆◆◆◆


Az első, amiről szót ejtek, a Kanga reszelő. Már majdnem egy éve van szerencsém ehhez a reszelőhöz (nem ehhez kimondottan, ami a képen szerepel, mert ez mindössze egy hónapja van nálam, hanem ehhez a típushoz :) ), és megmondom őszintén, nagyon szeretem, az egyik legjobb reszelő természetes körmökhöz, amit valaha próbáltam. 240/240-es, szóval egyáltalán nem durva, viszont körömformázáshoz, illetve rövidítéshez is alkalmas. Az enyém már eléggé használt állapotban van, ami abból a szempontból sem csoda, hogy mások körméhez is szívesen használom - ebből kiindulva szuperül fertőtleníthető is, ami nálam azért fontos szempont.

◆◆◆◆◆


Kaptam három pici kiszerelésű terméket is, amiből az első a RescueRxx.  Ez tulajdonképpen egy körömerősítő, amit ebből adódóan körömerősítésre, lemezes szétválásra egyaránt lehet használni, segít abban, hogy kevésbé (illetve egyáltalán ne) törjenek, szakadjanak be a körmök. Jojoba és mandula olajat, és keratint is tartalmaz, ez utóbbi segít abban, hogy a körmök sokkal erősebbek, vastagabbak és ellenállóbbak legyenek. Naponta 2x ajánlott a körömlemezbe masszírozni, viszont arra ügyelni kell, hogy a bőrre ne kerüljön (még a webshopos leírás ellenére sem), ugyanis a keratin ott is kifejtené ezt a "vastagító" hatást, nyilván nem az első pár alkalom után lenne ez észrevehető, de azért érdemes odafigyelni erre. Felvitel után 30 percig nem szabad kezet mosni, addig hagyni kell hatni.

A RidgeFx egy halvány nude árnyalatú barázdakitöltő alap, ami abban segít, hogy a felvitt körömlakk egyenletes felszínre kerüljön. Igazából képen majd látni is fogjátok, hogy egy rétegben az én körmeim felszínét mennyire szépen "helyrehozza", semmi kisebb-nagyobb karcolás, barázda nem látszik, bár valószínűleg csodákra nem képes, tehát egy sérült körömből nem fog 100%-ig tökéletesnek látszó körmöket varázsolni. Mattra szárad, viszonylag hamar. Egyébként önmagában is használható, akár két rétegben, plusz fedőlakkal, ha valaki a természetesebb hatású körmöket részesíti előnyben.

A SolarOil nem újdonság a blogon, az egyik (ha nem a) legjobb köröm- és bőrápoló olaj, amit eddig próbáltam. Nem kell belőle sok, nagyon hamar beszívódik, a körmöt és a bőrt is táplálja. Mandula olajat, rizs és jojoba olajat, illetve E-vitamint is tartalmaz, ezek segítenek abban, hogy ne csak a körmeink, hanem az azt körülvevő bőr is ápolt legyen. 


A RescueRxx, a RidgeFx és a SolarOil (ez utóbbi még eldolgozatlanul), használat közben. A RidgeFx szemmel láthatóan egyenletes alapot biztosít, mind a felszínt és mind a színt illetően.

◆◆◆◆◆

Kaptam még a pakkban egy ScrubFresht, egy lakklemosót (ami oldószerként is tökéletesen funkcionál), illetve egy kézkrémet vadcseresznye és szerecsendió illatban. A ScrubFresh vízelvonó hatású, eltávolít minden szennyeződést, kórokozót, zsírt a körömlemezről, így segít abban, hogy  jobban tapadjon hozzá a rá vitt anyag, akár lakkról, shellac-ról vagy műkörömről beszélünk. Célszerű odafigyelve áttörölni vele csak a körömfelületet, mert ha a bőrhöz ér, azt is kiszárítja, a vízelvonó hatásnak köszönhetően. A kinyitásáról annyit, hogy ha a kupakot lecsavarjuk, utána ne távolítsuk el a védő lapocskát, hanem csak tűvel bökjünk rá egy lyukat, így is tökéletesen használható lesz, viszont nem fog párologni. Persze mindenki maga dönti el, hogy nyitja ki, ez csak egy jó tanács :)

A Nourishing Remover körömlakkhoz, Shellac-hoz (oldható gél lakkhoz is), illetve oldható zselékhez, porcelánhoz is tökéletesen használható. E-vitamint és a makadámia fa terméséből előállított olajat is tartalmaz, így lakklemosáskor is kap egy kis ápolást a köröm és a bőr. Elvileg angol uborka illata van, de én eddig meg voltam győződve arról, hogy dinnyés, mert mindig olyannak éreztem, mindenesetre kellemes, nekem tetszik. A kinyitására ugyanaz a tanács vonatkozik, mint a ScrubFreshre. :)

A Scentsation kézkrémek közül egy magnólia-mandarin kombót tudhattam eddig a magaménak, 59 ml-s ez a kiszerelés, de még mindig van belőle, szóval sokáig elég, mivel kevés belőle egyszerre. Most egy vadcseresznye-szerecsendió kombinációt kaptam, ami engem valami virág illatára emlékeztet, de nagyon kellemes, és sokáig érezni, még órákkal a használata után is, de nem tolakodó. A kiszereléséből adódóan tökéletes táskába dobós darab, és még a kupakkal sem kell bajlódni, mert csak felpattintjuk, kinyomjuk a krémet és csak visszazárjuk, sokkal jobb, mint a kupaklecsavarós megoldás. Nagyon jól hidratál, és ápolt, puha lesz utána a bőr.

Nemrég írtam a manikűr rutinomról, ezek a termékek nagyon jól beépíthetőek. Nem, nem hiszem, hogy mindenkinek lesz naponta 2x fél órája arra, hogy a keratinos erősítőt belemasszírozza a pucér körmeibe, ámbár akinek egyébként is elég gyengécskék (vagy pocsék minőségűek, nincs mit szépíteni) a körmei, annak a lakkok nem fognak fennmaradni, így azt hiszem, megéri legalább egyszer fél órát rászánni naponta, ha máskor nem, legalább este. Ha nem viselek lakkot, akkor a RescueRxx (minden körmömre csak 1-1 pöttyöt teszek, és ezt masszírozom be) és a SolarOil kerülnek a körmeimre, illetve az utóbbi elsősorban a bőrömre. Annak ellenére, hogy a RescueRxx leginkább elgyengült, megviselt körmökre ajánlott, szívesen adok egy kis plusz én is vele a körmeimnek (eddig nem "reklamáltak", hogy nem tetszik nekik ez az ápolás), a SolarOil pedig nem hiszem, hogy különösebb magyarázatot igényel, a körmeim mellett a bőrömnek is kell egy kis támogatás. Miután beszívódott a körömerősítő, általában a barázdakitöltő alapot szoktam felkenni, egyébként az elmúlt időszak lakkozásai alá is ezt kentem, úgyhogy egészen a szívemhez nőtt.


Ugyan lehetne ennél tökéletesebb is a látvány, már ami például a bőrt illeti a körmeim körül (ha nem piszkálnám annyit, szebb lenne...), de egyébként ennél jóval rosszabb is lehetne, szóval egy szavam sem lehet.

Ti próbáltátok már ezek közül valamelyiket? Mik a tapasztalataitok

4 megjegyzés

  1. Szépek a körmeid, a rendszeres ápolás bizony meglátszik, ez a legfontosabb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Hát igen, szerencsére látszik rajtuk, hogy nem kevés időt áldozok rájuk :D

      Törlés
  2. A CND kézkrémeit imádom a legjobban, nekem is ők hozták helyre a kis kacsóimat. Volt munkahelyemen használtuk őket, és emlékszem egyszer az egyik boltból át is jött hozzánk az eladó, hogy milyen krémet használtunk a vendég kezén, mert nagyon nagyon jó illata van. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ez a jó, mikor a termék eladja önmagát, már csak be kellett volna ülnie az eladónak egy szép körömért :D

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)

a teljes poszt érdekel

Instagram

ciskaságok. Theme by STS.