2017. május 19., péntek

Sally Hansen | Insta-Dri fedőlakk - szeret VAGY nemszeret?


Vannak kedvenc fedőlakkjaim. Ilyen például a Seche Vite, az CG Everglaze, vagy a szintén China Glaze Fast forward. Mindhármat egyaránt szeretem, elsőként egyébként a SV volt, amit kipróbáltam, ezután a FF, majd az Everglaze, de mindig mindegyikkel volt valami baj, viszont mégis újravettem őket, mert amióta a gyorsszárító fedőlakkok bekerültek az életembe, nem tudok lakkozást elképzelni nélkülük. Legalábbis olyat, amit hordanék is. Viszont ezekkel őszintén szólva a legnagyobb problémám az, hogy sajnos nem érhetőek el itt a közvetlen környezetemben, szóval jobb esetben személyesen úgy tudom megvenni őket, hogy felutazom Bp-re (de csak egy fedőlakkért kicsit drága út lenne, egyébként viszont szeretek Bp-re utazni :D), vagy rendelek, vagy megkérek valakit, aki megveszi nekem és miattam még postára is futkos... Szóval két lehetőség van. Fodrászkellékes vagy drogéria. Előbbiben Moyra, utóbbiban több márka fedőlakkja megtalálható, de egyik sem vált be.


Próbáltam gél hatást ígérő, vagy épp gyors száradást füllentő fedőlakkot egyaránt, de ha gyorsan meg is száradtak, nem az alatta lévő réteggel együtt, hanem magukban, miután a színek már maguktól megszáradtak. Na meg elkenték a nyomdát (még a nyomdázásra kenhető fedőlakk is, sőt, legfőképp az...), a mintákat, ami nem épp előnyös egy pl. fél órán át készített lakkozásnál. És a sokadik csalódásnál azért már elbizonytalanodik az ember, hiszen a sok olcsóbb árán bizony be lehetne szerezni már akkor egy drágábbat is. 

Nemrég Edinánál  szó esett a Sally Hansen gyorsszárító fedőlakkjáról, és csupa jót írt róla, azt leszámítva, hogy elég folyós, viszont  én szeretem, ha folyósabb, mert mostanában viszonylag gyakran használok glitteres lakkokat, de nem érdekelt, úgy voltam vele, hogy ha beválik, akkor kenek 8 réteget.a glitteresekre :D (mivel egyébként két fedőlakkot meg feleslegesnek érzek egyszerre tartani). 


Szóval beszereztem, a teljes árán (mivel még Joy-napokon úgy éreztem, hogy nincs rá szükségem, meg nem fogok kísérletezgetni... :D), ami 1099 Ft-ot takar, úgy voltam vele, hogy ha beválik, ennyiért több, mint tökéletes, illetve ha mégse válik be, akkor így jártam, de ennyi kiesést még elbír a tárcám. 

Igazából szerettem volna úgy kezdeni a bejegyzést, hogy most a csapból is ez a fedőlakk folyik, de igazából a mondat folytatásával lelőttem volna a fedőlakk iránti érzelmeimet, ugyanis tényleg, bárcsak a csapból folyna. Drogériás viszonylatban ennél jobb fedőlakkal még nem találkoztam. Kentem már simán lakkra, nyomdázásra is, úgyhogy ha nem is teljesen sikerült kitapasztalnom, de van már kialakult véleményem róla. Nem szoktam mérni, de nagyjából fél percet várok azután, hogy minden körmöm kilakkozom és utána kenem fel a fedőlakkot. Ha nyomdázom, akkor a nyomdázás után várok szintén ennyit. Eddig csak sima körömlakkokkal próbáltam, kimondottan nyomdalakkra nem kentem még, de a sima lakkokat egy minimális várás után nem keni el, vagy alig észrevehetően. És amiért imádom: valóban hamar megszárad és az alatta lévő réteg sem moccan el. Viszont ha még száradás közben kicsit megsérül, akkor nem akar hamar száradni. :D Szóval abban az 1-2 percben, amíg hagyom "dolgozni", ülök, mint egy jó gyerek, de utána már simán lehet matatni, 

Nem mondom, hogy ez minden idők legjobb fedőlakkja, de arra tökéletes, amire kell. És nem rántja össze a lakkozást. És fényes lesz a végeredmény, még ha nem is gél lakk hatású - de ha gél lakk hatású körmöket akarok, majd kenek fel gél lakkot....

6 megjegyzés :

 1. én még a glamour napokon szereztem be, szintén Edina ajánlására, de nekem sikerült a nyomdázást elkennie...:( lehet a nyomdalakk a hibás, de engem egy kicsit visszavetett emiatt :) viszont tényleg szupergyorsan szárad / szárít, úgyhogy jó vásár még teljes áron is, féláron meg pláne az volt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A BPS nyomdalakkomat egy nagyon picit elkente, de nem volt vészes. Nekem ennyiért simán megéri, egyelőre nem érzem, hogy akarok mindenféleképp SV-t vagy Everglaze-t :D

   Törlés
 2. Köszi a bejegyzést. Szerintem teszek vele egy próbát.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs mit! Remélem, neked is beválik!

   Törlés
 3. Veszek én is, ha látok a közelben, nem drága az ezer Ft.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, főleg így, hogy nem kell rendelgetni :)

   Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)